onsdag 3 juni 2009

Enkät

Av enkäten vi gjorde kan man se att hela 73 % kan tänka sig att klä sin pojke i rosa, medan 21 % inte skulle kunna göra det. Varför ska vi dela upp könen i färger? Är det för att vi lättare ska kunna sortera upp personer i fack så vi kan använda rätt språk till den personen. T.ex. använda "rätt" manliga adjektiv (stark, självständig etc.).

Vad tycker ni: är samhället för könsuppdelat?

5 kommentarer:

angelicka sa...

Absolut =)

Angelica sa...

SV:
Nu när det är så kort tid kvar och jag börjat samla på mig ganska mycket vatten så känns det ganska tungt.
Men det är längtan efter min lilla dotter som är värst! haha Vill ha henne på min mage nu, inte i =)

Och som svar på din frågeställning i bloggen så tycker jag att vi är gjorda av olika kön för en anledning och att ibland går vissa för långt för att "samhället ska bli jämställt".

Vi är inte helt jämställda, men det gäller faktiskt både könen. Och att dra in färger i den debatten är bara "larvigt" känner jag. Det handlar om uppfostran och hur man beter sig jäntemot könen.

Vi är formade olika i kropparna från början av diverse anledningar, men även för fortplantning. Därför har vi olika kön. Men sen så är ju även män och kvinnor olika fysiskt i storlek och psykisk i huvudet. Vilket ligger genetiskt från våra förfäder.... Vissa saker kan vi "ändra på", men vissa saker är medfött och finns där för en anledning. =)

Men detta är ju en oändlig diskution som inte har några rätta svar så att säga enligt mig...

Jeanette - 20 år och gravid sa...

Svar; Ja, det känns jättebra med magen, bara det att det börjar bli tungt och sådär. Helst vill jag ju att lillen ska komma ut så att man kan återgå till sitt normala jag. Men det får vara okej ett tag till :D Kram

Madde sa...

Hm jag är inte så insatt vad man kan jobba med men det mesta va jag har förstått, tex astra zenica, inom skogs industrin osv. :)

Hehe oki, ja jag skulle nog inte ha klagat direkt om Henric tog eget initsiativ å började städa barra så där. :P

Hm det om enkäten jag tror det är så att folk lever kvar lite på stenåldern pojkar ska ha blått och flickor rosa.

linn sa...

Har ni sett dessa blöjor:
http://www.drynites.com/se/drynites-information/default.aspx