torsdag 10 september 2009

Gyllenmust

Dietisten sa till oss att man inte skall göra så som många gör med att göra ersättning till välling (blanda grötpulver i ersättningen) det var INTE bra sa hon eftersom proteinet i det olika "varorna" slår ut varandra och kan bli "giftiga" (vet inte riktigt hur jag skall förklara)och skada njurarna! för att få det till välling skall man blanda i maizena =majsvälling eller gyllenmust= fullkorns välling så vi har gjort med maizena nu i några dagar men hon brukar ju bli så hård så nu idag köpte vi gyllenmust och gjorde välling och det blev faktiskt gott!

recept:
värm klar 210 ml ersättning
ta hälften av ersättningen och blanda i 2 msk gyllenmust och låt sedan koka upp och skuda i 2 minuter. Häll sedan rästen av ersättningen ner i gyllenmustblandningen vispa och sedan ner i flaska! Receptet finns på gyllenmust förpaktningen också fast i lite för stor mängd för Inez(250ml och 2,5 msk).

1 kommentar:

En mamma med kaos sa...

nyfiken, varför annvända ersättning till vällingen och inte vatten bara? ny på detta och ditt recept verkade bra =)