lördag 18 juli 2009

Vad hände med humöret då?

Ja det kan man fråga sig, från början fick man alltid höra hur svårt alla andra hade det med skrikande bebisar dagarna i ända och nätter lång medan vi hade det som en dans på rosor! Alla som hade barn själva som man pratade med sa jämt: å så snäll hon är, gud vad skönt att hon sover så bra redan OSV. Sen vände allt och nu kan jag lova att Inez är det gnälligaste och skrikigaste bebisen av alla jag vet av!

Det ända som var jobbigt med Inez i början var att hon ifrån ca 2.5 veckor till kanske 8 veckor var vaken till 2-4 på nätterna av magont från 20.00 men då sov hon å andra sidan till 11-12 på dagarna! Annars så var hon hur "lätt" och "snäll" som hon bara kunde bli. Hon trivdes i famnen och låg gärna där dager i ända, likväl som hon kunde ligga i babysittern eller baby gymmet. Blev hon trött somnade hon gärna i babysitter, under babygymmet eller i famnen utan att skrika! Hon gillade att leka med mamma under dagarna.

Nu stiger vi upp och hon har börjat gnälla innan vi ens tagit oss till badrummet! Hon gnäller under tiden man gör maten, sen direkt då den är slut sen exploderar hon då det blir av och på klädning. Sen gnäller/skriker hon då man sätter henne på golvet, sätter man sig med henne och alla leksaker blir hon lugn en liten stund men ändrar man läge på henne till magläge eller att hon lägger sig själv i magläge så börjas storgnället igen. sen fortsätter gnället då hon skalla vila en stund OSV OSV kan fortsätta skriva upp hela dagen men det går kanske fortare om jag säger gnäll, gnäll, gnäll, skrik, skrik och lite till gnäll! Ja ni förstår väl! men jag fattar inte vad som är problemet det har bara stegrat i missnöjdhet sedan hon var 3 månader gammal! Man känner sig också som en så himmla dålig förälder då hon gnäller så mycket så man blir jätte irriterad mot henne, man håller på att koka över samtidigt som man inte vill bli galen men nog känner hon att man blir irriterad och då spärs allt på yttligare! Hoppas verkligen detta har med att hon inte mår bra så det kan bli bättre efter vi varit på barnmottagningen för eventuell astma/allergi.

Inga kommentarer: