fredag 16 april 2010

Alarm

Idag har det varit en fullspäckad dag med uppsatsarbete, gå på stan och samtidigt handla över i stort sett hela staan. När vi äntligen kom hem så varade inte vilan länge, utan det lugna familjelivet bytes till ett spännande äventyr. Jag och Inez leker nämligen sjukvårdare nu och då och vid varje tillfälle ställs vi inför olika scenarior. Ja ja, jag erkänner att det är mest jag som leker men Inez verkar tycka att det är himla skoj att testa på alla moment som behöver genomföras för att vårda de sjuka dockorna och mjukisdjuren. Medellandet från larmcentralen: en vovve på 5 år som lekte på soffkanten hade tappat balansen och ramlat ner på golvet. Personen är vid medvetande, smärtor från höger ben och arm, misstänkt hjärnskakning.

Farligt att leka på soffkanten!

Oj då :/

Inez kastar ner sig från soffan för att starta ambulansen och rycka ut till undsättning.

Vi måste verkligen trycka på landstingledningen att skaffa bättre navigationsutrustning till bilarna då tekniska fel, en gång till, ledde till att ambulansen körde fel och fick leta sig fram till olycksplatsen vilket fördröjde hjälpinsatsen.

Visar stolt upp sitt systerkors ;)

Självfallet så måste traktorn hjälpta till att fixa skadorna.

Inez gör en omläggning på benet och har även fixerat armen som troligen är bruten.

Nu är vovven pålastad i ambulansen och nu är det fullfart till sjukhuset. PS. vovven har fått smärtlindring för sina svåra smärtor efter fallskadorna men även lindat huvud på grund av sårskada i ena ögonbrynet.

Nästan framme till akutmottagningen.

Tyvärr så existerade det bristande patient säkerhet i själva avlastningen och vovven åkte i golvet. Inez blev inte så glad när nallen åkte i golvet.

Nu är nallen inlagd i sin sjukhussäng och Inez önskar vovven lycka till.


Vad gillar ni om idéen med levande berättelse till bilderna - kommentera gärna?


Mer om hur veckan har varit kommer Maria troligen att skriva om i helgen och vissa fina bilder på Inez. Jag har sett en hel del fakta vårt svenska rättssamhälle och hur samhällets syn på saker och ting påverkar domarna eller prejudikaten. Någonting jag fastnade för var hur synen på våldtäkt är eller snarare skillnaden på vad som räknas som våldtäkt och sexuellttvång men mer om detta i något senare inlägg. Imorgon blir det att fara till farmor som ska hålla en bjudning för mina mostrar och alla kusiner som vi har.

3 kommentarer:

Emma - rock the blogg sa...

Kul att du ville vara med i tävlingen, dock var den redan avslutad!! Sorry,, nästa gång!!

Grynet mamma till lille Vidar sa...

sv: Ja det är en Sony a330 :) Det är den billigaste och lättaste typ :)

Mia sa...

Jonas, gillar verkligen era ambulansberättelser :o)
Skrattar när jag läser! Ha en bra dag!