lördag 10 oktober 2009

Dagens sanning

Nu har familjen Forssander tagit sig upp och redo för en ny dag. Inez står just nu och diggar till radioseven.se vid rumsbordet, hon har verkligen taktkänsla :) Vi har nämligen märkt att Inez diggar mycket till musik som påminner om den hon fick höra i magen.

Planerna idag är väl att fräscha upp lägenheten och sen ska jag lämna tillbaka den underbara boken "Ge ditt barn 100 möjligheter - istället för 2". Den är verkligen super bra och tydliggör de "dolda" sanningarna i samhället och belyser hur vi automatiskt delar upp saker i en värld med två alternativ.Jag kan verkligen rekommendera den till alla föräldrar (genus och icke genus intresserade)

T.ex. från boken: Vem är det som har ljus och varma färger (rött, gult) och som lättare bli smuttsiga? Vem är det som har kalla och mörka färger (svart, blått) som inte så lätt blir smuttsiga. Vilka färger är bättre att leka i, är det de jusa färgerna som lätt blir smuttsiga eller de mörka? Hmm...hur är det med passformen? Ska inte inte en byxa i storleken 86 vara lika stor och lika lekvänlig/tålig på hela barnavdelningen, var sig den är placerad på kill/tjej sidan? VIlka attribut använder vi oss av för att belysa positiva saker för en pojke resp. en flicka.

Senare idag ska vi fara till Marias syster Sandra för att fira hennes 19 års dag.

Inga kommentarer: