tisdag 4 augusti 2009

stackars lillan

Inez nya "Vortex anka" med astma medicin blir som ett helt övergrepp på stackars Inez, Inez blev sådär rosslig och väsig i andningen idag och vi skulle prova våran "vortex anka" med lite Airomir, det var jätte svårt att få henne att andas i den och först var jag för "snäll" och det gav ingen verkan, vi provade då efter en timme igen efterom andningen inte blivit bättre men då fick vi hålla fast lillan och trycka masken tätt mot ansiktet och bara några minuter 3-5 kanske så vart hon mycket bättre, nästan helt bra så man måste vist hålla masken tryckt mot ansiktet annars täms inte behålleren efterom ventilen måste ha någon som andas ordentligt mot den för att medicinen skall komma ut! Ingen hitt hos Inez och man kände sig jätte dum, sen nu på kvällen så skall hon ju ha pulmikort och då gallskrek hon när vi gav henne det! STAKARS liten men vad gör man inte, det är ju trots allt för hennes eget bästa.

idag ringde läkare om provsvaren angående alfa-1-antitrypsinet och det var som väntat för lågt och med takne på mitt värde som också är för lågt så är ju inte det så bra (själv är jag bärare MZ kallas det) Inez fick inte någon screening för vilken pi grupp hon tillhör efterom det inte gjordes i Sverige utan de var i så fall tvugna att söka upp något annat labb i europa (har dock nydligen själv tagit reda på att det görs i malmö så man kan ju fundera lite) och då belv det uppskutet till om ett par år, då skall hon göra testet igen för att senare skicka iväg det för pi screening!

Läs gärna om alfa-1-antitrypsinbrist HÄR så slipper jag skriva så mycket, för er som undrar vad det är och som sakt jag har MZ/lätt brist vilket troligen Inez har om inte Jonas också bär på något, det är ända chansen att de skulle kunna vara någon annan kombenation.

2 kommentarer:

Linda sa...

William har också en anka som han andas i. De första gångerna var det verkligen hemskt! Han skrek och skrek! :-( Men nu går det supersmidigt. Han vet direkt vad han ska göra när ankan kommer fram, så proceduren är snabbt över.

Hoppas att att medicinen snart gör susen för henne. Här tog det ett tag innan vi märkte full effekt av Pulmicorten, men nu mår han mycket bättre. Skönt! Får hoppas att förkylningarna nu i höst och vinter inte kommer bli lika jobbiga som de han hade i våras.

Nina sa...

Hej,

Har 2 barn var av en den yngsta (2 mån) har antitrypsinbrist. Min sambo har 80% brist. Men han har klarat sig bra utan några större problem, mer än att han lättare blir sjuk. Hur påverkas du? om du gör de...

Fy, vad jobbit för din dotter. Hur upptäckte du att hon hade astma? Tycker min dotter låter och andas väldigt tungt...

Har du fått några rekommendationer nu när de gäller influensan?? Känner mig väldig orolig.

/Nina