måndag 30 mars 2009

Storstädning

Igår så hade vi storstädning i våran lägenhet. Snacka om att det tar tid att städa allt som finns. Ugnen fick en rejäll makeover och hela badrummet städades :)





Ett tips är att lägga en bit aluminfolie i botten av ugnen så alla matrester som hamnar på ugnsgolvet enkelt kan tas bort, istället för att man måste stå där med skrapa och svamp för att lyckas få bort fastbrända matrester.





Ugnluckan före jag putsade den med såpa, USCH!





Liten såpa gör susen och en hel del tålamod att skrubba loss smutsen :S



Ett tips när det gäller sängen är att vända madrassen ett helt var och rotera sida dvs. att den delen som var mot huvudändan ska ligga nere vid fötterna för att motverka att det bildas klumpar etc i madrassen, det andra är att byta sida som ligger upp mot lakanet + dammsug allt i sängen.

Liten fundering: varfrö städar vi inte sängen mer noga och ofta då vi ändå tillbringar ca 1/3 av våra liv i den :O? hmm...

1 kommentar:

Sune...the girl sa...

Bra att ni uppmärksammade det på pampers blöjpaket! Är ju faktiskt 2009 nu och pappor tar hand om sina barn lika bra som mammorna. Det där med folie i botten på ugnen har jag också börjat med sen jag flyttade dit jag bor nu. 4 månader sen. Skitbra. Lycka till med lilla söta Inez :)