torsdag 25 mars 2010

"Linnea" fallet - rent skrämmande - SKRIVER AV MIG (varning för osammanhängande tankar)

Jag blir så HIMLA upprörd när jag ser dokumentären om Linnea och hur det patriartiska samhället slätstrycker det hela och ser våldtäcksflickan som en lögnare, en hora medan Oskar skyddas för för kung och fosterland. Samhället har så svårt att se Oskar som en våldtäcksman då han inte fyller den klassiska bilden av våldtäcksman - han är ju charmig, snygg och snäll. Hur kan en sådan kille våldta en tjej, så självklart måste det vara tjejen som ljuger. Hur går det ihop? Hela samhället sluter sig i en pakt och är till 100 % säkra att han är osyldig och denna tro lever kvar ÄVEN om oskar fälls i tingsrätten och hovrätten.

Skolans kommentar gör en också häpen då skolan säger " vi ska vara neutrala i fråga" även när han döms så vill de inte ta ställning och sätta i stöd för flickan. Vilka signaler sänder då skolan då? Ska inte skolan gå in och skydda flickan?

Kyrkan bjöd in pojken till skolavslutningen trots att han hade besöksförbud att träffa flickan (tur bara att flickan var bortrest). Prästens kommentar är väldigt speciell - prästen säger: "han fick göra en tyst demostration". Hur märkligt låter det egentligen? Speceillt då han redan var dömd för våldtäckt så ska prästen låta honom demostrera mot beslutet.

Dessutom så våldtar denna Oskar en till flicka på skolavslutningen och dömms för detta också. Ändå fortsätter ungdomar och vuxna att friförklara honom och driva kampanjer att det är flickorna som ljuger och försöker smutskasta en oskyldig.

Blir så arg att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Vet inte faktiskt själv vad jag skulle göra om detta skulle hända Inez och hela samhället skulle sluta sig bakom den dömda och försöka friförklara honom trots att denna blivit dömd i TVÅ juridiska instanser.

LÄNK till dokumentären: KLICKA HÄR.

1 kommentar:

-svantes mamma- sa...

Var du en av dem som vann i Lillebus tävlingen? Kika in och kolla :)

http://nykick.blogg.se/2010/march/grattis-till-vinsten.html#comment