onsdag 17 december 2008

Safepoint

Det har kommit en ny sms-tjänst som ska göra färden hem från krogen säkrare. Den funkar genom att man skickar ett mess med texten ”Safe 30”. Tjänsten är sedan aktivierad i högst 30 minuter. Men det går också att välja max 100 minuter. Då skriver du "Safe 100". Din mobil positioneras var femt minut. Efter en halvtimme (eller hundra minuter) skickas ett sms till dig med frågan om resan gått bra. Om man inte messar tillbaka "safe ok" ringer en larmcentral upp. Om det blir nödvändigt kan de också ringa SOS alarm och uppge mobilens position. Svarar du får du istället ett mess där det står "tjänsten avslutad".
För att tjänsten ska fungera måste operatören tillhandahålla täckning i området. Mobilen måste vara påslagen.

Man kan köpa tid om någon blir attackerad, eftersom vi kan peka ut platsen. Istället för att polisen tror någon försvunnit på söder kan vi säga att det var på det stället på brogatan, säger den ansvarig bakom tjänsten.

Läs mer på safepoint.nu

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker det här systemet verkar krångligt och dessutom så tar dom betalt för varje gång man använder tjänsten. Om man aktiverar tjänsten och sedan inte svarar ifall man ex. är alkoholpåverkad eller somnar då kommer dom ju skicka ut polis och ambulans helt i onödan. Frågan är väl också om polisen får väldigt många samtal som är falskt alarm då kommer kanske till slut strunta i det.